Σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών στο Δημοτικό Bρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός»

Το Δημοτικό Ίδρυμα-Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» υλοποιεί με την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών δωρεάν, εκπαιδευτικά σεμινάρια για όσους συνεισφέρουν ή ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο φορέα.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η προσφορά στους εθελοντές, που στηρίζουν σημαντικά το έργο του Δημοτικού Ιδρύματος, πολύτιμων εφοδίων, γνώσεων και ερεθισμάτων προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση των δεξιοτήτων και της εθελοντικής τους συνεισφοράς.

Το 3ο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών για το 2013 θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της ψυχολόγου κ. Φρίντα Ξύστρου – «Το Δέντρο της Ζωής» θα έχει διάρκεια 30 ωρών και θα πραγματοποιείται εβδομαδιαία, σε 10 τρίωρες συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ιδρύματος.

Η εναρκτήρια συνάντηση θα γίνει στις 2/12/2013 και ώρα 6:00μ.μ. (28ης Οκτωβρίου 99-Αλ. Παπαναστασίου).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τριάντα (30), κατ’ ανώτατο όριο, εθελοντές μέλη του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών ή εθελοντές που έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο κατά το παρελθόν.

Η θεματολογία περιλαμβάνει:

  1. Σε σχέση με τα παιδιά: διαχείριση θυμού, άρνηση – αντίσταση, δημιουργία δεσμού, αποχαιρετισμός,- αποχωρισμός, τραύμα – πένθος,
  2. Σε σχέση με τον εαυτό τους: δέσμευση στο ίδρυμα και στο παιδί, οικογενειακό περιβάλλον και αντιδράσεις , διαχείριση και προσαρμογή της καθημερινότητας στην καινούρια πραγματικότητα ως εθελοντής βρεφοκομείου, αποχαιρετισμός- αποχωρισμός.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης απαιτεί την έγκαιρη κατάθεση των δικαιολογητικών εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντών του Ιδρύματος.
[Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού υγείας από κρατικό φορέα , από τo οποίo θα προκύπτει ότι ο/η αιτών /αιτούσα δεν πάσχει, α) από λοιμώδες ή μεταδοτικό νόσημα (Παθολόγος),β) από ψυχικό νόσημα (Ψυχίατρος).]

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: 

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση ,που θα παραλάβετε από το Δημοτικού Βρεφοκομείου.
H περίοδος υποδοχής των αιτήσεων είναι από 22/11/13 έως 28/11/2013.
(Τρίτη, Πέμπτη, ώρα 8 π.μ.- 10π.μ. και 1μ.μ.-3μ.μ..Δευτέρα, Παρασκευή 8 π.μ.- 2μ.μ.. Τετάρτη 7.30π.μ.-9.30πμ.).

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο ( έναρξη την 2η Δεκεμβρίου 2013) θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

css.php